Urbanism

Activitate operațională, integratoare, normativă care are ca principal scop stimularea evoluției complexe a localităților, prin realizarea strategiilor de dezvoltare pe termen scurt, mediu și lung.

 

In cadrul firmei se elaboreaza proiecte complexe precum P.U.G.- Plan Urbanistic General(parti desenate si parti scrise).Acest proiect este mult mai complex fata de Planurile Urbanistice de Detaliu sau Zonale deoarece el abordeaza problemele unei intregi localitati, rurale sau urbane.

 

Rolul unui urbanist

Un urbanist  este asemenea unui „doctor al orasului”, orasul fiind ca si un organism viu ce trebuie gandit sistemic. Urbanistul este nevoit sa aiba si cunostiinte de arhitectura, pentru ca aceste domenii nu sunt total diferite.

Urbanistul gandeste la nivel macroteritorial, observa cum evolueaza un oras si ce nevoi au comunitatile locale, unde trebuie amplasat un parc, daca se poate construi intr-o zona, cum se poate folosi eficient un spatiu, sau unde este necesara o anumita functiune.

 

P.U.G. –Plan Urbanistic General

Este o documentatie de urbanism subordonat planului de amenajare a teritoriului national, fiind nevoit sa prevada dezvoltarea urbanistica a asezarilor urbane sau rurale prin trasarea unor directii de dezvoltare spatiala a localitatilor, in acord cu potentialul acestora si cu aspiratiile locuitorilor.

Dezvoltarea localitatilor se bazeaza pe ansamblul activităților de organizare a componentelor materiale (cadru natural, resurse economice, cadru construit, populație etc.) ale unităților teritoriale de locuire (sat, comună, oraș, zonă, teritoriu național etc.) în scopul îmbunătățirii calității vieții.

 

Proiectul prevede propuneri pentru dezvoltarea orasului/comunei si reglementeaza intravilanul acestuia, bazandu-se pe studiile de fundamentare de specialitate si a strategiei de dezvoltare a orasului/comunei ce vor sta la baza tuturor proiectelor arhitectural urbanistic viitoare in urmatorii 10-15 ani de la aprobarea P.U.G.-ului.

 

Soft-uri folosite:

  • Allplan 2016
  • BricsCad V15

Galerie